Необхідні інгредієнти:
Для коржів:
100 г - шоколаду (молочного або гіркого)
3 - яйця + 2 жовтки
70 г - цукру
150 г - вершкового масла
2 ч.л. - розпушувача
100-150 г - борошна
Для просочення:
100 г - цукру
50 мл - води
50 мл - лікеру (Бейлиз) або рому
Для крему :
2 - білка
100 г - цукру
350 г - вареного згущеного молока
150 г - вершкового масла
Процес приготування :
Готуємо безе для крему.
Білки збити з дрібкою солі.
Додати цукор, збити до стійких піків.
Деко застелити папером для випічки (або трохи змастити маслом).
За допомогою ложки або кондитерського шприца викласти безе діаметром 1-1.5 см.
Поставити в розігріту до 100 градусів духовку.
Сушити протягом 1 години.
Готуємо коржі:
Шоколад розтопити на водяній бані.
Яйця і жовтки збити з цукром.
Додати розм'якшене масло, перемішати.
Додати шоколад, перемішати.
Додати розпушувач і борошно, замісити не густо тісто.
Форму ( діаметром 26 см) трохи змастити маслом, викласти тісто.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 20-25 хвилин.
Остудити.
Готуємо просочення:
Воду довести до кипіння, додати цукор, кип'ятити 1 хвилину.
Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури.
Додати Бейліз, перемішати.
Готуємо крем:
Згущене молоко збити з маслом (розм'якшеним).
Додати безе (8-10 штук можна залишити для прикраси), акуратно перемішати.
Готовий корж розрізати по горизонталі на 2 частини.
Обидві частини просочити.
Один корж повернути в форму для випічки.
Викласти крем.
Накрити другим коржем.
Поставити в холодильник на 5-7 годин.
Готовий торт прикрасити за смаком.
Можна покрасити торт розтопленим шоколадом і викласти безе.
Смачного!