Як приготувати дуже смачні картопляні
деруни?
У нашому рецепті все традиційно, крім
одного секретного інгредієнта, який
повністю переверне уявлення про смак.
Картопля і ніжна сирна начинка з легким
присмаком часнику - приголомшливе
поєднання, яке нікого не залишить
байдужим!
Інгредієнти:
- Картопля – 1,5 кг
- Цибуля - 1 шт.
- Яйця-2 шт.
- Сметана - 1-2 шт.
- Мука – 4 ст. ложки
- Часник-3 зубчики
- Сир – 200-250 г
- Сіль і перець - за смаком
- Соняшникова олія
Спосіб приготування:
1. Очищаємо картоплю і цибулю. Потім,
чергуючи інгредієнти, натираємо їх на
крупній тертці. Якщо виходить занадто
багато соку, віджимаємо і зливаємо
зайве.
2. Поступово підсипаємо борошно,
знову
перемішуємо. Кількість борошна
регулюємо. Маса повинна бути не дуже
густою, але і не рідкою.
3. В окремій мисці змішуємо сир і
сметану. Сир краще перетерти. Додаємо
часник, пропущений через прес.
Перемішувати.
4. Розігріваємо сковороду з рослинним
маслом. Викладаємо невелику кількість
картопляної маси, Придавлюємо ложкою.
Потім кладемо трохи сиру. Зверху
начинку закриваємо ще картоплею.
5. Обсмажуємо деруни з двох сторін до
золотистої рум'яної скоринки.
6. Подаємо відразу і зі сметаною.
Джерело: clutch.net.ua